maandag 1 juni 2015

Turkije dreigt om sterk en groot te lijken

Het NAVO-lid Turkije

 

In Turkije vinden binnenkort verkiezingen plaats en dus wordt er stoere taal gebezigd. Grootheidswaan straalt van de daden en uitingen van Erdogan af. Andere landen worden geschoffeerd en zelfs bedreigd, terroristische organisaties aangemoedigd, Journalisten worden en zijn gevangen gezet en ook nu worden een organisatie en een krant, die gewoon hun werk doen, bedreigd. De oppositie heeft foto`s getoond waarop zichtbaar is dat de geheime dienst van Turije  trucks met wapens vervoert voor de rebellen in Syrie. Op Cumhuriyet, de website van de oppositie, is te zien dat inspecteurs een container inspecteren waar veiligheidsmensen, een openbaar aanklager en snuffelende honden bij aanwezig zijn. In de truck zitten ammunitie, mortieren, en zowel lichte als zware wapens en honderden granaatwerpers verborgen onder kisten met antibiotica waarop “breekbaar” stond. Daarop werd, net als al eerder gebeurde in dergelijke gevallen, meteen een vervolging ingesteld  met als beschuldiging inwinning  van staatsgevaarlijke informatie, politieke en militaire spionage en propaganda voor een terroristische organisatie. Turkije ontkent altijd dit soort zaken en zou de Islamitische staat en jihadisten in Turkije (officieel) niet steunen, maar de feiten wijzen anders uit. De mensen die dit onthuld hebben zullen een zware straf niet ontlopen, heeft Erdogan aangekondigd. Kortom: Turkije steunt terroristen die nota bene door de NAVO bestreden worden. Ook mag niet vergeten worden dat Hamas inmiddels een vaste verblijfplaats heeft in Turkije en financieel en logistiek gesteund wordt door Erdogan.

Natuurlijk is het in tijd van verkiezingen altijd handig een vijand te benoemen, die bestreden moet worden. En u raadt het al: die vijand is Israel. Niet alleen doet de nieuwe flottielje, die naar Gaza zal varen, Turkije aan, maar Erdogan heeft al weer gedreigd voor als die flottielje door Israel gehinderd gaat worden. Maar Erdogan heeft een nieuw doel aangekondigd: Hij roept op tot de verovering van Jeruzalem en daar de moslimvlag te hijsen. Leuk voor de NAVO-partners! Ook heel erg bevorderend voor de vrede en stabiliteit in het zo “rustige” Midden Oosten.

De grootheidswaan blijkt uit het  nieuw gebouwde paleis van Erdogan met 1000(!!!) kamers. Waarschijnlijk lijdt de man aan een minderwaardigheidscomplex en probeert hij op deze manier serieus genomen te worden, want eigenlijk wil hij gewoon het Ottomaanse rijk in glorie herstellen (vandaar dat Jeruzalem veroverd moet worden)  Bij een dergelijk groot rijk past een heel groot paleis, prive-vliegtuigen en grote dure auto`s. Daartegen is in Turkije nogal wat protest gehoord en nu heeft Erdogan gezegd af te zullen treden als er gouden toiletpotten in het paleis worden gevonden.

Nu de datum van de verkiezingen snel nadert kun je misschien nog wel meer opmerkelijke uitspraken verwachten. Toch zou de NAVO uitspraken als veroveren van Jeruzalem niet mogen laten passeren. Deze man moet op zijn plaats en verplichtingen binnen de NAVO gewezen worden. Ook is de EU veel te laks in het veroordelen van de onvrijheid van de pers, het steunen van terreurorganisaties en het schofferen van andere landen.

 

MS

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten