donderdag 25 juni 2015

VN feiten op een rijtje 2

Een nuttig rijtje bij de vraag waarom landen de VN Mensenrechtenraad uberhaupt nog serieus nemen.

 

 

UN Watch publiceert vandaag een hoogst opmerkelijke lijst van Israelbashing door de VN. Dit alles gebeurt en kan gebeuren omdat in de UNHCR landen zitten als China, Rusland, Saoedi Arabie, Pakistan, Venezuela, en Qatar. Met dit gezelschap kan het niet verbazen dat de uitkomsten van het corrupte handelen van de UNHCR groteske vormen aanneemt.In de periode van het bestaan van deze “nieuwe”  UNHCR, van 2006 tot nu in 2015 is GEEN van deze landen ooit veroordeeld. En, U kunt het al raden, Israel wel en maar liefst 61 keer en na maandag zal dat wel 62 keer worden. Alle andere  landen bij elkaar zijn in diezelfde tijd 55 keer veroordeeld.

Daarbij komt de al te duidelijke obsessie met Israel tot uitdrukking in het feit dat iedere zitting van de UNHCR een agenda heeft met vast op nummer 7 Israel. Je zou iets verwachten als IS of Noord Korea of Soedan die daar iedere keer besproken moeten worden, maar neen, die hebben deze uitzonderlijke eer niet. En dan is er natuurlijk de enige vaste speciale rapporteur van de UNHCR die de opdracht heeft zorg te dragen voor de rapportage over Israels misdragingen tegenover de Palestijnen. Geen ander land valt die eer van een eigen VN-rapporteur te beurt. En dan te bedenken wat een opmerkelijke figuur die positie van 2008 tot 2014 bekleedde. Dat was de grote Richard Falk, bekend van complotdenken onder andere over 9/11. Antisemitische uitspraken waren hem niet vreemd. Even geobsedeerd met Israel als de UNHCR zelf.

Er is nog een lijst van de UNHCR, namelijk met urgente zittingen. Daar komt Israel 7 maal op voor. Goede tweede is Syrie met 4 maal. Zie onderstaand rijtje van UN Watch

  • 7 on Israel. Each was initiated by Arab and Islamic states, and was devoid of any condemnation of Hamas terrorism or other Palestinian violations.
  • 4 on Syria. Some of the concluding resolutions included language drafted by Syria's backers.
  • 1 on Central African Republic. Criticized all parties, but failed to name government or other responsible agents.
  • 1 on Libya. At the end of Qaddafi regime.
  • 1 on Cote d’Ivoire
  • 1 on DR Congo
  • 1 on Myanmar
  • 1 on Sudan. Outcome resolution also included praise.
  • 0 on all the rest of the world

Het is duidelijk: deze UNHCR is bij uitstek geschikt de oorlog in Gaza te onderzoeken en maandag Israel te veroordelen. Daar is geen twijfel over mogelijk. Wel lijkt mij geen twijfel, maar absolute noodzaak nodig voor de EU, Amerika, Australie en Canada en andere landen die de was uit hun ogen hebben verwijderd om de UNHCR zo snel als mogelijk op te heffen en nooit meer een mensenrechtenraad op een dergelijke manier de wereld te laten manipuleren. Dit is al de tweede UNHCR die gekaapt is en die toch serieus wordt genomen ondanks het feit dat Amerika het disfunctioneren telkenmale aan de kaak heeft gesteld en ook minister Koenders disfunctioneren vastgesteld heeft. De eerste mensenrechtencommissie werd om dezelfde reden ontbonden.

 

MS

 

Totaal aantal veroordelingen van de “nieuwe” UNHCR vanaf zijn oprichting 2006-2015 .

 

Israel: 61
Syria: 15
Myanmar: 12
North Korea: 8
Iran: 5
Belarus: 4
Eritrea: 3
Sri Lanka: 3
Sudan: 2
Libya: 2
Honduras: 1
Afghanistan: 0
Algeria: 0
China: 0
Cuba: 0

Equatorial Guinea: 0
France: 0
Iraq: 0
Lebanon: 0
Russia: 0
Pakistan: 0
Somalia 0
Turkmenistan: 0
UK: 0
USA: 0
Uzbekistan: 0
Venezeula: 0
Vietnam: 0
Yemen: 0
Zimbabwe: 0

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten