woensdag 3 juni 2015

VN weer verder door Palestijnen ingepakt

Nieuwe NGO bij VN heeft banden met Hamas

 

De VN blinkt sowieso uit in Israel-bashing doordat de Arabische landen de meerderheid vormen samen met hun niet-gebonden vrienden, die veel olie nodig hebben. Zo nam de VN alleen al in het afgelopen jaar 20 resoluties aan die Israel veroordelen voor van alles en nog wat. Zo werd Israel als enige veroordeeld voor onrecht tegen vrouwen. In Israel zitten vrouwen in de regering, in het leger, op allerlei leidende posities in wetenschap en bedrijfsleven, maar omdat de Arabieren voortdurend actie voeren tegen Israel kwam deze motie er moeiteloos door. In de commissie die hier over gaat zit Iran, dat uitblinkt in vrouwenrechten door vrouwen ondergeschikt aan de man te stellen met alle gevolgen van dien en dat zelf bijna op de laagste plaats staat op de de wereldlijst van vrouwenrechten.

Onlangs kwam er weer zo`n prachtige veroordeling van Israel bij. De VN heeft Israel eind mei veroordeeld voor het schenden van gezondheidsrechten van Syrische bewoners op de Golan. Je zou bijna denken dat het opzetten van een veldhospitaal op de Golan door Israel om Syriers die naar Israel gevlucht zijn om behandeld te worden voor hun in de oorlog in Syrie opgelopen wonden, negatief beoordeeld wordt. Te meer omdat de behandeling van de Syrische bevolking in Syrie ten gevolge van de oorlogshandelingen volkomen te kort schiet. Dat laatste wordt totaal niet aangekaart door de VN en dus kun je alleen maar denken dat de VN een soort omgekeerd beleid aan het voeren is. Zo iets als: positief is negatief en negatief is positief. Minder grappig is dat de landen van de EU en ook NEDERLAND niet tegen gestemd hebben, maar voor de motie gestemd hebben. De Palestijnen, die meestal achter deze moties zitten zijn veel slimmer dan de Europeanen, die ronduit naief zijn. De Palestijnen dienen een motie in die zo overdreven is dat ze weten dat dat op bezwaar van Europa zal stuiten. Vervolgens wordt er dan over de motie onderhandeld en wordt die afgezwakt. Ten slotte laten de Europeanen hun verzet varen en krijgen de Palestijnen precies wat ze willen: een veroordeling van Israel. Europa heeft zo genaamd zijn best gedaan en kijkt tevreden toe omdat de motie is afgezwakt, terwijl een dergelijke motie volkomen ongegrond blijft. Het meest komische is dat al die Europeanen altijd beweren dat ze niet naief zijn.

Maar kennelijk is deze kaping van de VN nog niet genoeg. Er kan altijd nog een VN-organisatie bij die tot doel heeft Israel eens flink de "waarheid" te zeggen. Deze NGO heeft als doelstelling "de anti-propaganda van Israel in Europa" en het gaat om de in Brittannie gevestigde groep The Palestinian Return Center (PCR). Geen onschuldige NGO (bestaan die eigenlijk nog???) maar eentje met banden met Hamas. En zo komt Hamas nu ook in de VN met alle mogelijkheden die dat biedt zoals wereldconferenties houden etc. Inmiddels heeft PCR ontkend banden met Hamas te hebben, wat niet ongebruikelijk is voor NGO`s: kwalijke praktijken ontkennen. Ze hebben zelfs Israel met een proces bedreigd. Kennelijk is Hamas nog net niet een aanbeveling, maar lang zal dat niet duren, want allerlei mensen beginnen Hamas salonfaehig te vinden.

In ieder geval is dit weer een verdere inkapseling van de VN in het Arabische/Palestijnse kamp. Met de naieve en laffe Europese landen erbij kan dit maar een ding betekenen: nog meer Israel-bashing.

 

MS

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten