zondag 12 juli 2015

Amnesty International lijkt meer op een ballentent

Amnesty International negeert eigen wetenschappelijk rapport en laat nu een rapport zien dat “gefabriceerd” is.

 

Amnesty heeft een naam op te houden, maar laat zich nu weer leiden door Israelhaat. Het heeft de wetenschapper Donatella Rovera een rapport laten maken over betrouwbaarheid van ooggetuigen van oorlogsdaden. Donatella beschreef dat mensen vaak de richting van inslagen niet konden vaststellen en dus ook niet of de inslag van vijandelijk of eigen vuur kwam. Bovendien beschreef zij de angst van Gazanen voor represaille van Hamas als ze onwelgevallige informatie zouden geven en vond ook valse informatie.  Belangrijke informatie voor Amnesty, zou je zeggen. Maar neen, deze bevindingen zijn verder nooit gebruikt, maar in een diepe la gesmeten. Anders valt niet te verklaren hoe het mogelijk is dat Amnesty doorgaat onbetrouwbare rapporten te blijven publiceren die gespeend zijn van enige militaire kennis en afgaan op gefabriceerde informatie.

Nu heeft Amnesty het helemaal bont gemaakt. Ze hebben een kaart en video gemaakt op grond van interactieve grafics en digitale technologie in plaats van substantiele fact-finding. Het zogenaamde Gaza Platform, toont Israelische aanvallen gedurende de laatste Gaza-oorlog zonder enige aanduiding van Hamas-installaties van rakerbases (nota bene vanuit scholen en ziekenhuizen), zonder enige aanduiding van de raketten op Israel, zonder aan te geven hoe Hamas zich tussen burgers verstopte. De geleverde video is volledig gemanipuleerd. Zo bekritiseert Amnesty het zogenaamde Roof Knocking van Israel (waarschuwing aan bewoners dat een gebouw doelwit is van een aanval, zodat ze tijdig het pand kunnen verlaten). Amnesty klokt zogenaamd de tijd tussen de waarschuwing en de aanval en vindt 1 minuut en 9 seconden. In werkelijkheid blijk de tijd 5 minuten te zijn en bij andere gebouwen zelfs 15 minuten.

De New York Daily News meldt naar aanleiding van Amnesty`s leugen dat “Samir Nofal in het huis woonde met een niet bekend aantal familieleden en dat iedereen, ook zijn buren, in staat was op tijd het gebouw te verlaten en dat niemand gewond of gedood was”.

Deze “Amnestymanier” van fact-finding kwam tot stand met medewerking van NGO`s als Al Mezan en Palestinian Center for Human Rights. Allemaal zeer deskundig, niet in militaire situaties of oorlogsrecht, maar in eenzijdige informatie en Israelbashing.

U kunt protesteren bij Amnesty International tegen dit leugenrapport door de petitie te tekenen

CLICK HERE to tell Amnesty: Stop lying about Israel. Retract your smears.

 

MS

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten