zaterdag 11 juli 2015

BDS in Amerika breed aangepakt

Europa wordt een les geleerd

 

Laurie Cardoza-Moore is vorrzitter van Christian Zionist NPO en heeft de actie Proclaiming Justice to the Nations (PJTN) opgezet. Deze PJTN zet zich in om BDS-bewegingen aan te pakken in hun boycotacties van Israel . Zo is het de PJTN gelukt in Tennessee een resolutie aangenomen te krijgen die investeringen tegengaat van ondernemingen die aan BDS doen en tevens heeft PJTN een educatief programma opgezet over de ware bedoelingen van BDS. Na Tennessee ging ook Indiana over tot verzet tegen BDS. Daarna volgden Pensylvanie en New York. Inmiddels hebben 35 staten en 6 landen inlichtingen opgevraagd over de anti/BDS resolutie. Maar PJTN gaat voor alle 50 staten aan het eind van dit jaar om zo BDS uit te schakelen in de VS.

Daarnaast is PJTN een mediacampagne begonnen om BDS en zijn feitelijke bedoelingen als een vorm van antisemitisme, bekend te maken, vooral ook op campussen van studenten. Een documentaire over een groep Palestijnse arbeiders, die voor Joodse bazen werken in Judea en Samaria, maakt deel uit van de campagne, Deze arbeiders zeggen dat, als BDS hun werk afpakt , hun gezinnen en families geen inkomsten meer zullen hebben. En zo brengt PJTN de ongepolijste waarheid bij de mensen.

Europa volgt echter altijd de PLO 1 op 1  in al zijn beweringen en brengt dan ook een verhaal over BDS dat grotendeels niet klopt. Er wordt een juridisch sausje overheen gegooid, waardoor bedrijven denken dat het illegaal is met bedrijven op de Westbank zaken te doen. Een knap staaltje van intimidatie, want in Frankrijk is deze juridische leugen al lang aan de kaak gesteld en wordt deze intimidatie bestraft, als men zijn werk behoorlijk daar doet. In Nederland is deze weg nog niet gevolgd en wijzen grote NGO s nog steeds de weg naar BDS alsof Europa besloten heeft Israel te boycotten.

Maar daar kan Europa nog de gevolgen van gaan ondervinden. In Amerika is namelijk een antiBDS wetgeving ook centraal in de senaat aangenomen en deze wordt toegepast. Dat houdt in, dat bedrijven die BDS bedrijven, worden uitgesloten van Amerikaanse handel.

In Nederland stelt BDS nog niet veel voor en kunnen enkele mensen acties  van de BDSbeweging in supermarkten makkelijk ongedaan maken. Maar alertheid is op zijn plaats, want de echte BDS/fanatici bevinden zich op diverse terreinen en doen hun werk.

 

MS

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten