donderdag 23 juli 2015

BDS verziekt een goede onderwijs conferentie

Wereld onderwijs conferentie gekaapt door de moslimlanden en hun vrienden ( bij wie het thuis absoluut niet pluis is).

 

De Educational International World Congress is afgelopen maandag 20 juli met  discussies, voorafgaand aan de eigenlijke conferentie, in Ottawa begonnen. Opmerkelijk is dat de centrale discussie niet over onderwijs gaat, maar over ophitsing tegen Israel. Tegen geen enkel ander land vindt deze ophitsing plaats, maar met het Engelse NUT (National Union of Teachers)  kan zo`n ophitsing niet missen. Zoals zo vele vakbonden in Engeland is ook NUT volledig geintegreerd in de BDS-beweging, zoals bedoeld was bij het opzetten van de BDS-beweging: actie vanaf onder op via vakbonden. Gaan deze discussies dan soms  over problemen in het onderwijs in Israel of in Gaza of op de Westbank? Neen, maar over politiek met BDS-saus. Toch zou het niet onverstandig zijn als die discussie wel over problemen in het onderwijs zou gaan, zoals bedoeld bij een wereldcongres over onderwijs. Via onderwijs worden kinderen gevormd en via onderwijs kun je ze bijbrengen hoe een wereld vreedzaam zou kunnen functioneren. Hier ligt precies het probleem. Het onderwijs in Gaza en op veel scholen op de Westbank (niet allemaal) is helemaal niet vreedzaam. Het blijk, dat daar onderwezen wordt dat Joden de meest verwerpelijke creaturen op de planeet zijn en dat moslims een eeuwige oorlog tegen Israel moeten voeren. Dat Israel zal verdwijnen en Palestina in zijn plaats zal komen. Joden zijn de zonen van apen en varkens. Dat wordt op die Palestijnse scholen geleerd en zoiets  zou wel degelijk op de conferentie besproken moeten worden.

De Israelische onderwijzersbond, die ook deelneemt aan de besprekingen, heeft de politieke resolutie, zoals hij op tafel ligt, tegen Israel, niet ondertekend, wat aanvankelijk wel leek te zijn gebeurd. De Israeli Teachers Union heeft besloten die Palestijnse misstanden nu aan te kaarten tijdens de bijeenkomst in Ottawa en heeft de Palestinian Media Watch Organization gevraagd om achtergrond materiaal over het Palestijnse lesprogramma te verzamelen. De PA heeft herhaaldelijk beloofd het lesprogramma te veranderen, maar heeft dat nog steeds niet gedaan. Toch is Abbas verantwoordelijk voor  goed onderwijs, waar niet geindoctrineerd wordt en geweld niet wordt verheerlijkt. Maar naast een groot aantal scholen dat deze lessen over het minderwaardige Joodse volk en de vernietiging van Israel geeft is er ook nog de televisie voor kinderen die haat predikt en geweld verheerlijkt.

Genoeg werk aan de winkel voor een oprechte wereld conferentie over onderwijs. Helaas blijkt ook hier weer, net als bij de UNHCR, dat het makkelijk is Israel als zondebok te gebruiken en eigen misstanden zo niet besproken te krijgen. En Engelse NGO`s en vakbonden laten hun BDS-agenda nooit thuis.

 

MS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten