zondag 5 juli 2015

Europa doet het liefst of zijn neus bloedt

Europa doet officieel niet aan BDS, alleen aan etikettering

 

De Gazavloot, die verleden week werd tegen gehouden, werd onder andere gefinancierd door de Franse NGO Plateforme des ONG francaise pour la Palestine. Navraag bij de Franse regering leert dat deze tegen de actie van de Gazavloot was, namelijk een onwettige doelstelling om legale Gazablokkade te doorbreken. Maar de regering blijft deze NGO financieren, want zegt men: deze NGO voert projecten uit die geoormerkt zijn en die de Franse regering ondersteunt. De Gazavloot werd niet als oormerk-actie gezien en dus niet gefinancierd door de regering.

Diezelfde truc wordt uitgehaald in Nederland door de NGO`s Oxfam, Pax, Cordaid en ICCO. Samen hebben zij een andere pro-Palestijnse NGO , UCP, opgezet, die steevast voor BDS pleit. UCP is een echte Israel-bashingclub en haalt voor Oxfam, Pax, Cordaid en iCCO de kooltjes uit het vuur. Deze grote NGO`s worden door de overheid gesubsidieerd en kunnen minder duidelijk BDS bepleiten vanwege het feit dat de regering officieel tegen BDS is. Dus laten ze de financiering van BDS-campagnes via onder andere UCP lopen en wassen zelf hun handen schoon. Weet de minister van buitenlandse zaken, Koenders, dit niet. Dat is niet het geval. Al in de tijd dat Koenders minister van ontwikkelingssamenwerking was is hem dit verteld. Eerst ontkende hij dat de regering UCP financierde, maar uiteindelijk deed hij een zeer omstreden uitspraak: Hij vond het niet erg als UCP regeringsgeld kreeg, want ook het CIDI kreeg geld van hem. Dat was duidelijk gelogen en hij werd daarop aangesproken, het CIDI is volledig onafhankelijk. Maar uiteindelijk financiert Nederland NGO`s die BDS propageren, wat tot uiting kwam toen door toedoen van deze NGO`s  Royal Haskoning, Vitens en PGGM contracten met Israel annuleerden.

Ook bij de VN doet Europa rare dingen (en dus ook Nederland). Zo steunden zij de veroordeling van Israel in de VN omdat Israel als enige veroordeeld werd voor verwaarlozing van geneeskundige hulp aan burgers op de Golan. Op de Golan heeft Israel legerhospitaals opgezet om gewonden uit Syrie te kunnen behandelen naast de gewone gezondheidszorg voor de bewoners. De gezondheidszorg is in Israel voor iedereen toegankelijk. Dat ligt even anders in tal van andere landen, waar bij voorbeeld vrouwen niet dezelfde gezondheidszorg krijgen als mannen, om maar iets te noemen. Die blijven via het meerderheidssysteem van de moslimlanden in de VN zorgvuldig buiten schot. En natuurlijk is het stemgedrag van Europa voor het Schabasrapport ronduit schandalig.  Wel de opdracht afkeuren en dan toch het rapport, dat door deskundigen vernietigend beoordeeld is, goed keuren. Zonder ruggegraat is dat gedrag.

Europa doet aan vele missies in het Midden Oosten, Afghanistan en Afrika mee, zogenaamd uit naam voor de vrede al hebben de Nederlandse burgers geen enkele directe aanval te vrezen en dan mogen er wel burgers in die landen gedood worden als onbedoelde bijdaad, maar Israel, dat zijn eigen burgers moet beschermen , mag dat natuurlijk niet. Wat er precies in Srebrenica is gebeurd is na twintig jaar nog niet duidelijk, maar Nederland stond erbij toen 8000 moslimmannen werden weggevoerd om afgeslacht te worden. In plaats van een veroordeling kregen de militairen een onderscheiding. En ook wat in Indonezie in de jaren 48/49 heeft plaatsgevonden wordt het liefst in de doofpot gestopt.

De bezetting van Cyprus veroorzaakt geen slapeloze nachten, de bezetting van de Sahara door Marokko heeft ook geen prioriteit. Bij stedenbanden met plaatsen in China, Rusland en andere landen, wordt de politiek van het land er niet bij gehaald. Maar pas op als er een Israelische stad genoemd wordt. Smallingerland is er nog niet uit of ze wel genoemd willen worden met een stedenband in Israel en Amsterdam vecht een ware strijd uit waarbij de usual suspects zwaar inzetten. Chantage met opstand van horden, zoals in de Schilderswijk, ligt op de loer. En de link met antisemitisme is niet ver, want in de Schilderswijk werd afgelopen week geschreeuwd: Jewish murderers, nadat een Arubaan door politieoptreden om het leven was gekomen.

Ja, Europa zal zijn Joden verdedigen, als je Hollande mag geloven, maar wat dat inhoud is niet duidelijk. Ook Nederland staat voor zijn Joden, maar een motie tegen financiering van antisemitische clubs haalde het niet in het parlement. Zogenaamd omdat de politiek van Israel in het spel was, maar in de motie stond niets over Israel.

Europa met zijn zwarte verleden blijft problematisch.

 

MS

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten