maandag 6 juli 2015

Hillary Clinton doorziet BDS

De gebruikelijke actievoerders weer op pad

 

Hillary Clinton schreef zeer onlangs een brief waarin ze aangaf waarom BDS absoluut geen vreedzame weg is naar een oplossing voor het Israelisch-Palestijns conflict. Dat is namelijk waarmee men de BDS naar buiten brengt: een vreedzame weg voor de vrede. Clinton zegt dat BDS er enkel op uit is Israel te straffen en het te dicteren hoe het met de Palestijnen de kernpunten van hun conflict moet oplossen,. Maar, zegt ze, dit is geen pad naar vrede. Zeker is op de lange termijn de veiligheid van Israel en de toekomst het best gebaat bij een twee-statenoplossing voor twee volken, maar die uitkomst kan maar op een manier bereikt worden namelijk door directe onderhandelingen tussen Israel en de Palestijnen, het kan niet opgelegd worden door buitenstaanders of door unilaterale acties. Daarom riep ze iedereen op tegen BDS te vechten.omdat BDS contraproductief is bij het zoeken naar vrede en schadelijk voor zowel Israel als de Palestijnen.

In Nederland weten de activisten het veel beter dan Hillary. Die activisten beweren dat BDS herstel van mensenrechten zal brengen. Jammer alleen dat de BDS-acties die wij kennen, zoals de actie tegen het Israelische Soda Stream dat net over de Groene Lijn stond, alleen maar ellende bracht aan de Palestijnse medewerkers van die fabriek. Zij hadden een prima baan met goede werkomstandigheden en een goed salaris en werden werkeloos toen Oxfam de fabriek intimideerde door acties aan te kondigen en de fabriek wegtrok van zijn plek en binnen de Groene Lijn verder ging. Weer 900 werkeloze Palestijnen er bij! En ja, actievoerders intimideren altijd en overal en ook in Nederland. Allemaal reuze vreedzaam. Ze posten voor winkels, vallen klanten lastig met hun leugens over Israel. Geven een volledig verkeerd beeld. Maar ze gaan verder. Ze geven berichten uit dat inspecteurs bepaalde winkels zullen bezoeken en alle Israelische artikelen zullen verzamelen uit de winkel en de filiaalhouder hierop zullen aanspreken. Leugen 1: Ze zijn geen officiele inspecteurs, maar ordinaire particuliere activisten. Leugen 2: De filiaalhouder kunnen zij nergens op aanspreken, want het is totaal geoorloofd alle Israelische artikelen te voeren, zonder uitzondering. Leugen 3: er wordt over alle Israelische producten gezegd dat ze vast in de nederzettingen gemaakt zijn, maar dat is niet zo. In feite boycotten ze dus alle Israelische producten en niet alleen uit de nederzettingen, die overigens legaal in onze winkels mogen liggen. Leugen 4:  verwijdering van de artikelen uit de winkel zou helpen bij het herstel van mensenrechten, maar dat is natuurlijk flauwekul.. Een nieuwe “inspecteursactie” staat deze week in Enschede gepland. Te hopen valt dat de filiaalhouders deze activisten gewoon laten verwijderen, want dat is hun recht. Verder is te hopen dat mensen juist naar Israelische producten gaan vragen.

Je vraagt je af hoe het mogelijk is dat actievoerders zo veel vrijheid krijgen dat ze iedereen mogen hinderen en beliegen.

 

 

MS

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten