vrijdag 10 juli 2015

Hoe BDS het hoger onderwijs in wordt gesleurd

Het Educational International World Congress wordt voor het karretje van de BDS-beweging gespannen.

 

De World Congress on Education (WCE) is een internationale conferentie gewijd aan vorderingen in onderwijs in praktijk en theorie. Het promoot samenwerking tussen academici en professionals vanuit educatie. Het wil voorzien in de kansen van academici en professionals op diverse gebieden interdisciplinair om kennistekorten te  overbruggen, research te promoten en pedagogie op een hoger plan te krijgen. Educational International beschrijft zichzelf als de grootste federatie van ongeveer 400 bonden die 10 miljoen werkers in het onderwijs in ongeveer 170 landen vertegenwoordigt. EI zegt kwaliteit en gelijkheid in onderwijs te promoten, wil toegang tot onderwijs garanderen voor alle studenten over de hele wereld.  Het wereld congres zal van 19-21 oktober plaatsvinden in Dublin, Ierland.

De BDS-beweging probeert nu via dit congres de BDS internationaal in hoger onderwijs te promoten. De bedoeling is een viraal voorstel tot BDS er door te krijgen. De Zuid Afrikaanse Democratische Onderwijsbond (SADTU) heeft samen met de Engelse National Union of Teachers (NUT) anti-Israel resoluties ingediend om te bespreken in Ottawa Canada eind deze maand ter voorbereiding op het congres in oktober in Ierland. De resolutie, waarover 21 juli gestemd zou moeten worden, houdt in dat Education International diep verontrust is door de ellende die Palestijnse kinderen wordt aangedaan in het licht van de illegale bezetting van Palestina door Israel, waarbij wordt aangetekend dat de USA in de VN Veiligheidsraad en Algemene Vergadering Israel aanmoedigt de vreselijke misdaden tegen de Palestijnen te begaan. Verder dient de SADTU een resolutie in waarin het oproept alle export en import van Israel te boycotten als solidariteitsbetuiging voor het Palestijnse volk en ook bij andere landen te lobbyen tot deze maatregel tegen Israel over te gaan. De gebruikelijke BDS-leugens worden ook van stal gehaald.

De resolutie van NUT veroordeelt de aanvallen tijdens de Gaza-oorlog op UNWRA-scholen, maar vergeet te vermelden dat er raketten in UNWRA-scholen verborgen waren en dat  UNWRA-scholen antisemitisme propageren en onderwijzen.

Israel ( de Israeli Teachers Union) probeert nu een motie te ontwerpen met andere bonden om een gematigder gezamenlijke resolutie aan te nemen. Die resolutie gaat uit van de resolutie die 4 jaar geleden werd aangenomen. Daarin wordt aangedrongen op een duurzame vrede op grond van VN resolutie 242 en 338.

Als onze universiteiten dus boycotacties bespreken kan dat zomaar vanuit dit congres komen!

 

MS

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten