donderdag 6 augustus 2015

Abbas heeft zijn omdraailes goed geleerd

Hoe Abbas alle misstanden bij de PA verdraait en maakt tot misstanden van Israel.

 

De hele geschiedenis van Israel en het Joodse volk is door de Palestijnen en de andere Arabieren volledig herschreven. Zo werd niet Israel al in 1947 aangevallen door verenigde Arabische troepen, maar “viel Israel de zielige Palestijnen aan”, die zo vreedzaam het delingsplan hadden afgewezen. Dat laatste wordt er natuurlijk niet bij verteld. “Arabieren en Joden leefden altijd vreedzaam samen voor de staat Israel werd gesticht”. De moordpartijen in Hebron en andere plaatsen worden natuurlijk niet genoemd. “De Joden zijn allemaal immigranten en de Arabieren woonden altijd al in het gebied” dat bekend stond als Palestina omdat de Romeinen die naam aan het oude Israel hadden gegeven. Vergeten blijft dat er weinig Arabieren woonden en dat de grote immigratie van Arabieren van elders begon nadat de Joodse aanwezigheid in Palestina toenam en voor werkgelegenheid ging zorgen. Ook Joden immigreerden, maar er zijn altijd Joden blijven wonen in Palestina en zeker in Jeruzalem woonde op een gegeven moment, voor het Mandaat, al veel Joden. “Joden hadden niets te klagen in de Arabische landen voordat Israel gesticht was”. Maar Joden zijn nooit gelijkwaardige burgers geweest in Arabische landen en moesten speciale belasting betalen voor bescherming en tolerantie. En zo gaat de verdraaiing maar door.

Ook de tegenwoordige geschiedenis wordt onmiddellijk herschreven. Zo heeft Abbas verklaard dat Israel een cultuur van terreur onderwijst. Dat is een grote chotspe, daar het de Palestijnen zijn die terreur verheerlijken en onderwijzen op school. De PA leert de kinderen Israels bestaanrecht te verwerpen en Joden als duivels te zien en moedigt aan tot terrorisme. Niet alleen de PA doet dat, maar zeker ook Hamas dat net zijn “zomerkampen” voor de schooljeugd heeft afgesloten en waar kinderen hebben leren omgaan met wapens om tegen de Joden te vechten.

En was het niet de PA die opriep tot meer auto-moorden, waarbij Palestijnen op Joden inreden bij tramhaltes of gewoon elders op straat? Er verschenen zelfs cartoons over in de Palestijnse pers.

Ook riep Abbas nog niet zo lang geleden op tot een religieuze oorlog tegen de Joden. En wat te denken van het feit dat de Palestijnse terroristen, die aanslagen in Israel op onschuldige burgers pleegden en met bloed aan hun handen, in werden gehaald als helden nadat ze vrijkwamen uit Israelische gevangenissen vanwege de Shalit-ruil? Pleinen en straten werden naar hen vernoemd. Zij (en ook de terroristen die nog gevangen zitten) en hun familie krijgen hun leven lang een pensioen van Fatah. En Natuurlijk zijn er de raketten uit Gaza, die nog steeds worden afgevuurd op Israelische burgers.

Natuurlijk is Abbas geschokt door de dood van de 18 maanden oude baby door brandstichting in het huis waar het kind woonde. Men neemt aan dat het Joodse extremisten waren die dit hebben gedaan, maar zeker is dat nog niet. Men is nog op zoek naar de daders. Maar toch roept Abbas dat Israel een cultuur van terreur en apartheid creeert terwijl hij zelf precies dat doet, wat hij nu zo hard roept. Juist Israel wil de terreurdaders vinden en berechten en niet zoals Abbas zelf doet verheerlijken en belonen. Ja, Abbas heeft de omdraailes heel goed geleerd en de VN en de rest van de wereld lopen weg met Abbas, de vredestichter!

 

MS

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten