dinsdag 18 augustus 2015

Banden aangetoond van Amnesty International met Hamas en Islamistisch netwerk

Nu nog de financiele banden aantonen.

 

De Engelse krant de Times heeft Yasmin Hussein, een senior official van Amnesty, gelinkt aan Hams en met de Moslin Broederschap. Yasmin Hussein is het hoofd van de mensenrechten en godsdienstafdeling van Amnesty. Hussein is gelieerd aan een Britse “hulporganisatie” die Hamas financiert. Bovendien blijkt Hussein persoonlijke relaties te hebben met een senior official van de Moslim Broederschap en logeerde bij deze official thuis in Egypte. Maar dat is niet alles. Husseins echtgenoot blijkt Musabbeh te zijn. In een proces in 2013 werden beiden, man en vrouw, betrokken geacht bij een samenzwering, volgens documenten uit de Verenigde Arabische Emiraten. De betrokkenheid liep via een liefdadigheidsclub in Bradford, die deel was van een complex financieel en ideologisch netwerk, dat vanuit Engeland en Ierland als hub fungeerde voor de Moslim Broederschap en zijn vestiging in de VAE.

Amnesty heeft een geweldig excuus: het wist niet dat deze mensen een getrouwd stel waren, wat al twintig jaar een feit is. Wel bleek Amnesty op de hoogte van de de ontmoeting van Yasmin met het senior lid van de Egyptische Moslim Broederschap Ady al-Qazzaz. Deze al-Qazzaz werd door de onderwijzersbond in Egypte beschuldigd van het binnenbrengen van de Moslim Broederschap (en zijn bedoelingen) in het Egyptische onderwijs. Bij diezelfde ontmoeting zaten ze beiden aan aan een familiemaaltijd en bleef Yasmin in het prive huis overnachten. In het huis van Qazzaz, wiens zoon Khaled de secretaris van de Moslim Broederschap was voor buitenlandse zaken en wiens dochter Mona de officiele woordvoerster van de MB was. Dit alles tegen de gedragscode van Amnesty in.

Daarop werd een onderzoek ingesteld naar Yasmin, die zei geen idee van de connecties van de al-Qazziz familie te hebben... Zij kreeg een berisping en haar werd verteld dat dit niet weer mocht gebeuren. Amnesty gaf een verklaring uit waarbij ze verklaarde dat de band tussen Yasmin en de MB niet bestond.

Waar rook is zal ook vuur zijn en het lijkt zeer waarschijnlijk dat Amnesty hier niet juist gereageerd heeft en dat via Yasmin er wel degelijk banden zijn met terroristische organisaties, in ieder geval  een financiele band. Amnesty wordt hier absoluut niet geloofwaardiger door en de twijfels aan de oprechtheid van Amnesty krijgen hierdoor meer betekenis. Zie ook hier en hier  .

Dit zou de obsessie met Israel kunnen verklaren. Het blijft vreemd dat Amnesty wel wetenschappelijk onderzoek laat doen, zoals het onderzoek van Donatella Rovera en  vervolgens niets, maar dan ook niets met dat onderzoek doet. In tegendeel, het beweert juist die dingen waarvan Donateela zegt dat ze niet (kunnen) kloppen.  En vervolgens beweert Amnesty na hun waardeloze onderzoek waarbij ze Donatella`s rapport “vergeten” dat Israel oorlogsmisdaden pleegt.  De vraag is: zijn er meer belangen als die van Yasmin Hussein die Amnesty kreupel maken? Het zal niet echt verbazen als dat zo blijkt te zijn.MS

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten