dinsdag 11 augustus 2015

Hoe UNRWA en BDS bij elkaar horen

UNRWA ondermijnt Israel en BDS doet de rest

 

Asmea,   Academic  Society dedicated to promoting the highest standards of research and teaching in Middle Eastern and African Studies,  een organisatie die zich inzet op academisch niveau naar het Midden Oosten te kijken, heeft op 13 juni een artikel gepubliceerd waarin het uitlegt dat het doel van boycott de ontmanteling van Israel is.  Voor Israel in de plaats moet een staat komen met een Arabische meerderheid en dat is mogelijk wanneer alle Palestijnse vluchtelingen recht op terugkeer naar Israel krijgen.

In 1948 leidde de oorlog tussen de Arabieren en de Joden in het voormalige Britse Mandaat tot de stichting van Israel, goedgekeurd in de VN. Tegelijkertijd waren er volgens VN statistieken 726.000 Palestijnen op de vlucht geslagen in die oorlog die in beginsel door de Arabieren ontketend was om een genocide op de Joden in Palestina te voltrekken. Dit hadden de Arabieren openlijk aangekondigd. De Arabieren weigerden vrede te maken met Israel in 1949 en proberen sindsdien via tergkeer van die 726.000 vluchtelingen een vijfde colonne ter vernietiging van Israel in stand te houden. Deze doelstelling is bij Israel bekend en daarom zal en kan Israel aan die eis van totale terugkeer niet voldoen.

Arabische en Palestijnse leiders dwarsbomen iedere poging om Palestijnen zich te laten hervestigen in andere landen. In dit streven worden ze krachtig ondersteund door de VN. Speciaal voor deze Palestijnse vluchtelingen (als enigen ter wereld) werd door dr VN een vluchtelingen organisatie UNRWA opgericht, die gecontroleerd wordt door de Palestijnen. UNRWA heeft van meet af aan die potentiele  bom groter gemaakt door de unieke definitie van Palestijnse vluchteling: iedere afstammeling in de vaderlijke lijn van een van de oorspronkelijke vluchtelingen in 1948 tot in eeuwigheid!. Geen enkele vluchteling ter wereld wordt op dit criterium erkend en een vluchtelingenstatus is nergens ter wereld erfelijk. Het is een unieke interne UNRWA definitie. En zo kon het aantal van 726.000 uitgroeien tot nu meer dan 5 miljoen vluchtelingen.

Zo houdt UNRWA het vluchtelingen probleem ruimschoots in stand en garandeert het zijn eigen rol voor in eeuwigheid totdat, zoals de Arabieren en Palestijnen hopen, Israel vervangen is door een staat waarin alle Palestijnen terug hebben mogen komen. Kortom UNRWA zal geen enkele poging ooit ondernemen Palestijnen elders hun eigen waarde ooit terug te geven, maar zal altijd naar buiten brengen hoe zielig Palestijnen zijn en zeker Israel van alles de schuld geven al moeten er onbetrouwbare rapporten voor naar buiten worden gebracht. Zie ook hier.

Arabische leiders (zie het zogenaamde vredesaanbod van Saoedi Arabie) en Palestijnse leiders zoals  Abbas eisen altijd de terugkeer van alle Palestijnse vluchtelingen en niet in Palestina, maar in Israel. Dat verklaart waarom Abbas geen Joodse staat Israel wil erkennen. Hij Streeft naar een Palestijns Israel. Daarom mislukken vredesonderhandelingen altijd.

De “uitvinder”en grote propagandist van de BDS-beweging, Omar Barghouti, heeft openlijk gezegd tegen een twee staten oplossing te zijn, tenzij de tweede staat ook een meerderheid van Palestijnen heeft. En zo werken de BDS-beweging en UNRWA allebei aan de ontmanteling van Israel als Joodse staat.

 

 

MS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten