woensdag 26 augustus 2015

Obama heeft effectief zijn invloed gebruikt om het legale juridische systeem van de VS te beinvloeden

Zielige Palestijnen van Obama zijn gewoon corrupt.

 

De PLO en PA werden begin dit jaar in New York door een federaal hof veroordeeld wegens terroristische daden tussen 2000 en 2004. PLO/PA kregen een boete van 218 miljoen dollar en vanwege de antiterroristenwet moest dit bedrag verdrievoudigd worden tot ruim 650 miljoen dollar. Maar Obama ging zich met deze uitspraak bemoeien. Overigens ging hij hiermee zijn boekje ver te buiten, want geen uitvoerende macht mag zich mengen in de juridische gang van zaken. Deze moeten in een democratie volledig onafhankelijk van elkaar zijn. Maar Obama denkt af en toe dat hij mag, wat een andere president niet mocht of mag. Zo vertelde hij het hof dat het nog eens goed na moest denken over de hoogte van de boete, want de PA staat te wankelen en kan een dergelijk bedrag niet opbrengen zonder in te storten. Hij geeft daarbij impliciet aan geen belang te hechten aan het feit dat de PA aan Palestijnse terroristen die in gevangenissen in Israel zitten en hun familie een soort pensioen krijgen uitbetaald en de familie van omgekomen terroristen ook. En dat zijn geen kinderachtige bedragen. In 2012 gaf Abbas daar 150 miljoen dollar aan uit! Uitbetaling gaat via het principe: hoe meer Joden gedood hoe hoger de uitkering/beloning. Pikant detail: juist deze betalingen vormden een hard argument voor de rechter dat de PA/PLO terrorisme steunt. En onbegrijpelijk, maar waar: De rechtbank heeft dat bedrag van 650 miljoen dollar niet teruggebracht naar de oorspronkelijke som van 218 miljoen, maar naar totaal 10 miljoen dollar!

Waardoor wankelt die PA eigenlijk? Want een stabiele financiering blijkt er niet te zijn ondanks de 800 miljoen dollar van Amerika en 400 miljoen dollar van Europa jaarlijks en alle directe betalingen aan de PA die hier nog eens bovenop komen. Dan heeft de PA natuurlijk nog wat handel en heft het belasting, alles bij elkaar behoorlijke bedragen. In twintig jaar is er door Amerika en andere landen zo`n 25 miljard dollar gedoneerd aan de PA.

Maar de uitgavenkant is nog schimmiger. Allereerst dus al die 150 miljoen jaarlijks aan terroristen direct. En waarschijnlijk nog via onbekende kanalen ook indirecte bedragen, want dat lijkt waarschijnlijk in dit systeem dat terrorisme openlijk steunt en aanmoedigt. Daarnaast zijn er dan ook nog eens corrupte praktijken. Hoge ambtenaren lobbyen direct bij Arabische staten voor eigen gewin zodat ze met dat geld gezellig bij elkaar in prachtige vilawijken kunnen wonen, de studies van hun kinderen worden door de staat betaald en natuurlijk is het bekend dat Arafat in Parijs zijn vrouw, nu weduwe, in rijkdom liet leven van het geld dat voor ontwikkeling van de PA bedoeld was. Maar ook Abbas weet er raad mee. Die heeft tot de bouw van een paleis in Ramalla voor zichzelf besloten waarvoor 13 miljoen dollar wordt uitgegeven. Het terrein van het  paleis beslaat 27000 vierkante meter, en daarnaast komt er een gebouw voor de presidentiele administratie en lijfwachten, zo`n 4000 vierkante meter. Twee helicopter platformen staan gepland. En ja, daar is geld voor nodig. Maar geen nood, fondsen genoeg bij de PA.

Kortom: Is Obama gewoon dom, wordt hij dom gehouden of heeft hij een dubbele agenda! Want als je de inkomsten van Abbas bekijkt en ziet wat er werkelijk voor de burgers van de PA overblijft, dan begrijp je dat het niet uitmaakt voor de burgers of de rechter in Amerika gewoon zijn eigen vonnis kan opleggen of dat Obama zich ermee bemoeit, want Abbas en consorten besteden het geld dat binnenkomt voornamelijk aan dubieuze zaken en zichzelf. De enigen die eronder zouden lijden zijn dan ook Abbas en consorten en dat zou gezien hun steun aan terroristen volkomen terecht zijn. Dat maakt de ingreep van Obama nog veel meer discutabel.

 

MS

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten