woensdag 12 augustus 2015

Obama wil werkelijkheid niet kennen

Ook nu weer alleen begrip voor de zielige Palestijnen

 

In Februari vam dit jaar werd de PLO in Amerika schuldig bevonden aan zes  terroristische  aanslagen, waarbij onder anderen Amerikanen in Israel tijdens de Tweede Intifada tussen 2002 en 2004 gedood werden. De PA/PLO werd veroordeeld tot 218,5 miljoen en dat bedrag werd onder de antiterreurwet verdrievoudigd tot 655,5 miljoen dollar. De PA/Abbas ging meteen in de zieligheidsstand: de hele economie van Palestina zou in elkaar storten.

En zie: de zieligheid wordt beloond. Het ministerie van Justitie heeft op verzoek van Obama maandag een rechter  in een gerechtshof in New York  gevraagd om met zorg op nieuw naar de hoogte van de boete voor  de PA te kijken.  Maar ook de veiligheidssituatie in Amerika moest hierbij in overweging worden genomen. Wel werd ook gezegd door het departement van justitie, dat de VS,  opkomt voor de belangen en rechten van terreurslachtoffers en dat zij een juiste compensatie verdienen te krijgen.

Daarmee is directe tussenkomst  in een gerechtshof van de VS  een feit. En ook niet iedereen was onder de indruk van deze inbreuk in de bepalingen van een onafhankelijk gerechtshof. Opmerkingen werden gemaakt, dat men dankbaar was dat het departement van Justitie een ondersteuner is van de rechten van overlevenden van internationaal terrorisme, maar dat men ernstig teleurgesteld was dat het State Department in gebreke bleef door geen enkel standpunt in te nemen tegenover de politiek van  de PLO  en de PA om veroordeelde terroristen een pensioen te geven zodra ze in de gevangenis kwamen. Dat, als de PA genoeg geld had om veroordeelde terroristen uit te betalen (levenslang!), het zeker ook genoeg geld zou hebben om deze boete te betalen.

Hier valt het nodige aan toe te voegen:

-Waarom moeten terreurslachtoffers opdraaien voor de slechte financiele positie van de PA. Obama was een stuk geloofwaardiger geweest als hij zelf een bedrag aan de PA had beloofd, maar de positie van de terreurslachtoffers niet had aangetast. Kennelijk is de PA momenteel belangrijker dan zijn eigen burgers(rechten).

-Waarom is Obama blind voor het feit dat hij op deze manier de in het hof bewezen terreur niet ziet als de terreur in de andere landen in het Midden Oosten, die hij nota bene zelf bestrijdt.

-Sterker nog: het Ministerie van Justitie wijst erop dat de veiligheidssituatie in Amerika meegewogen moet worden. Dus terreur loont, als je dreigt en als je terreur bedrijft, word je minder gestraft uit angst voor de toekomstige veiligheid!, Maar, he! De PLO en PA bedrijven dus nog steeds terreur, want anders hoef je daar geen rekening mee te houden!

-De financiele situatie van de PA is sowieso een onduidelijke zaak. Niet alleen worden terroristen en hun families door de staat onderhouden, ook zijn er grote corruptieschandalen.

-Er zijn inmiddels documenten gelekt over Palestijnse corruptie. Eigenlijk niets nieuws, maar het leek er een tijdje op dat Abbas de corruptie aanpakte. Niet dus. Ambtenaren laten hun kinderen op staatskosten studeren, hoge ambtenaren vragen miljoenen dollars aan bij voorbeeld Bahrein voor mooie buurten met speciale woningen voor de hooggeplaatsten etc.

-Niemand weet hoeveel Saoedi Arabie bijdraagt en waar dat geld blijft, sterker nog: het geld dat de EU in de PA steekt blijkt ontraceerbaar.

-Ook Iran is inmiddels door de PA benaderd.

Neen, Obama meet zeker met twee maten, sluit zijn ogen voor heel nare feiten en vertroetelt degenen die hij nodig heeft ( denk aan Erdogan die de bondgenoten van Amerika, de Koerden, gewoon ongestraft bombardeert!)om mooi in de geschiedenisboekjes te komen zonder goed over de gevolgen van dit niet consequente beleid na te denken. Hij mag dan een geleerde man zijn, maar ook hij heeft geen moraal al doet hij zijn uiterste best dit uit te stralen.

 

MS

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten