donderdag 3 september 2015

UNHCR vertegenwoordiger in Palestijnse gebieden: oude wijn in nieuwe zakken.

Ook nieuwe UNHCR-man tolereert antisemitisme en klaagt de boodschapper aan..

 

De vorige rapporteur voor de mensenrechten van de UNHCR van 2008-2014 in de Palestijnse gebieden, Richard Falk, was berucht om zijn haat voor Israel, maar daarnaast ook nog eens een bewezen antisimiet. In 2011 zette hij een cartoon op zijn facebookpagina die zowel antisimitisch als anti-Amerikaans was. Zie hieronder. Aanvankelijk ontkende hij de cartoon geplaatst te hebben, maar dat bleek onhoudbaar omdat mensen hem gewoon op facebook konden vinden. Daarna stelde Falk niet te hebben beseft dat de cartoon antisemitisch was. Hij maakte er een fraai stukje draaiwerk van: Un Watch had het allemaal bedacht en moest worden ontmanteld.

 

 

6 juli 2011 post een antisemitisch cartoon

 

“Depicting Jews as dogs and bloodthirsty has a dark history,” said Neuer. “We urge Ms. Pillay to condemn this incitement to racism by a UN rights official, and to demand that Mr. Falk immediately remove the offending caricature and apologize.”

 

 

Na Richard Falk kwam er een nieuwe rapporteur Chris Gunness. Ook hij werd geconfronteerd met antisemitische cartoons, alleen niet door hem maar door onderwijzend personeel van UNRWAscholen. En daar gaat Gunness over. Maar ondanks het feit dat hij gezegd heeft: The pathology of racism and violence within UNRWA must finally be rooted out, and not denied and buried  is er niets veranderd. Zie cartoons hieronder.

 

 

 

Un Watch heeft daarna een protestbrief aan Ban ki-Moon geschreven over 12 verschillende Facebookpagina`s van UNRWA-prominenten die openlijk ophitsen tot geweld en Jodenhaat. Ook Het hoofd van de VN in de Palestijnse gebieden Pierre Kraenenbuehl werd aangesproken om maatregelen tegen deze ophitsing en antisemitische uitingen te nemen zoals onlangs beloofd werd door UNRWA. Daarnaast riep UN Watch de donateuren van UNRWA op maatregelen te nemen. Donateuren zijn de VS voor 408 miljoen dollar, de EU voor 139 miljoen dollar en Het Verenigd Koninkrijk voor 95 miljoen dollar. Met dit geld ondersteunen ze de UNRWA-scholen

Nu heeft Gunness zich kennelijk Falks reactie herinnerd. Hij pakt de antisemitische onderwijzers niet langer aan, maar valt UN Watch aan. En wil dat Un Watch wordt ontmanteld. Ook beklaagt hij zich over The Jerusalem Post die dit alles rapporteerde.

Zo is UNRWA weer in zijn oude rol teruggekeerd onder nieuwe leiding.

 

MS

 

 

 

 

.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten