woensdag 21 oktober 2015

Abbas gaat Joodse heiligdommen als Palestijns erfgoed binnen halen

Natuurlijk heeft Abbas de Unesco-motie, waarin hij ook de Klaagmuur claimde, afgezwakt

 

Zoals gebruikelijk gaat Abbas iets binnenhalen waarop hij geen recht heeft. Dit spelletje speelt hij voortdurend met de VN en VN-organisaties. Het spelletje gaat zo, zoals ik in juni 2015 al beschreef: .

Minder grappig is dat de landen van de EU en ook NEDERLAND niet tegen gestemd hebben, maar voor de motie gestemd hebben. De Palestijnen, die meestal achter deze moties zitten zijn veel slimmer dan de Europeanen, die ronduit naief zijn. De Palestijnen dienen een motie in die zo overdreven is dat ze weten dat dat op bezwaar van Europa zal stuiten. Vervolgens wordt er dan over de motie onderhandeld en wordt die afgezwakt. Ten slotte laten de Europeanen hun verzet varen en krijgen de Palestijnen precies wat ze willen: een veroordeling van Israel. Europa heeft zo genaamd zijn best gedaan en kijkt tevreden toe omdat de motie is afgezwakt, terwijl een dergelijke motie volkomen ongegrond blijft. Het meest komische is dat al die Europeanen altijd beweren dat ze niet naief zijn. 3 juni 2015  http://blog.waarnet.nl/2015/06/vn-weer-verder-door-palestijnen-ingepakt.html

Nu gaat het bij de Unesco-motie van de Palestijnen precies diezelfde kant op. Eerst stelt Abbas een motie op met 9 eisen. Hij weet natuurlijk best dat die motie veel te ver gaat door de Klaagmuur als Palestijns erfgoed en onderdeel van de Al Aqsa moskee op te eisen. Maar er staan in die 9 punten nog veel meer Joodse heilige plaatsen die nu onderbelicht raken door de woede over de Klaagmuur. En kijk: Abbas geeft zogenaamd toe: Hij laat de eis over de Klaagmuur vallen. Maar intussen staat punt 8 er gewoon nog, waarin hij de Machpela en de tombe van Rachel opeist.

De geschiedenis van de grot de Machpela is dat stamvader Abraham die grot meer dan 4000 jaar geleden (in Hebron) kocht toen zijn vrouw Sarah was overleden. Hij wilde haar daar begraven. Hij kreeg het stuk grond aangeboden als geschenk, maar stond erop de grond te kopen om het tot zijn eigendom te kunnen rekenen. En zo geschiedde. Later werden hij en de andere twee aartsvaders daar ook begraven met hun vrouwen, de aartsmoeders. Behalve Rachel, zij werd “langs de kant van de weg”( ten zuiden van Jeruzalem op weg naar Bethlehem.) begraven. Daar werd een tombe voor haar gebouwd. De moslims, die duizenden jaren later hun godsdienst stichtten namen Abraham “van de Joden” over. En nu eisen zij Machpela op als islamitisch heiligdom.  Bij het graf van Rachel maken de Palestijnen het nog bonter dan bij Machpela. Zij hebben een nieuwe moslim-achtergrond bedacht voor de tombe. Het zou hier opeens gaan om het graf van Bilal Rabah, de metgezel van Mohammed. De brave Bilal is echter nooit in het land Israel geweest.

En zo vervalsen Palestijnen de Joodse en Christelijke geschiedenis van het Oude Testament. En om er zeker van te zijn dat die verloochening geen feitelijke tegenspraak krijgt heeft Abbas voor de zekerheid ook punt 4 laten staan: verbod van opgravingen. Want dat opgravingen om de Tempelberg zogenaamd de Tempelberg zouden bedreigen is natuurlijk een kul-argument. Net zoals het vernieuwen van de toegang tot de Tempelberg via de Mughrabibrug de Al Aqsa zou bedreigen. Allemaal bedacht om hard te kunnen schreeuwen dat de Joden de islam bedreigen. En domme en luie mensen, die makkelijk via internet zouden kunnen zien, dat de vernieuwing van de Mughrabi absoluut niet de Al Aqsa bedreigt, maar die niet de moeite nemen om de ligging van de Al Aqsa moskee ten aanzien van de werkzaamheden van die brug uit te zoeken, geven die zorg onbekommerd door. En zo stijgt het aantal klachten tegen Israel terwijl men kennelijk niet door heeft vaak zijn eigen geschiedenis te ontkennen.

Overigens is het opmerkelijk dat er geschriften van Arabische hand bestaan die in 1928 gewoon de werkelijke achtergrond van de Tempelberg beschreven als heilige plek van de tempel van Salomon.

 

Nu maar afwachten wat Abbas er doorheen gaat slepen bij Unesco. En ook even afwachten hoe en passent de gebeurtenissen van de laatste tijd enkel als agressie van Israel tegen de zielige vreedzame Palestijnen veroordeeld gaan worden door Unesco. Een verstandig mens, die ziet dat Abbas hier via foefjes zijn zin probeert te krijgen,  zou die hele motie met argusogen moeten bekijken. Maar zo werkt het meestal niet bij de VN waar de moslimstem vrijwel altijd de doorslag geeft.

 

MS

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten