zondag 18 oktober 2015

antisemitische Palestijnse leugens via Amnesty verspreid

Moderne versie van blood-libel

 

Blood-libel is een antisemitische aantijging dat Joden bloed van christelijke kindertjes drinken of hun matzes bereiden met bloed van kinderen. Ze zijn al heel oud en werden in Middeleeuws Europa al rondgestrooid.  Tegenwoordig is de aantijging van bloed drinken of gebruiken bij de bereiding van matzes nog wel eens geuit, maar populair is deze vorm niet meer. Er is inmiddels een nieuwere versie: Israeliers stelen organen van Arabische kinderen/mensen. Deze vorm werd vooral gebruikt na de Gaza-oorlog van 2008/2009. Ook toen werden er talloze beschuldigingen gehoord dat Israel gedode Palestijnen van hun organen zou hebben  ontdaan om te verkopen . Na een tijdje ebde de beschuldiging weer weg. Men doorzag het antisemitische karakter van de beschuldiging en ging er verder niet op in.

Nu komt, te midden van alle ophitsing van Palestijns leiderschap  met als gevolg  agressie van Palestijnen die wild om zich heen steken, opeens weer  een volgende ophitsing in de vorm van de orgaandiefstal op de proppen. Bassem Tamimi plaatste afgelopen week een foto op zijn faceboek van een jongen met een gigantische snee over de buik. Aan de foto te oordelen een haastklus, want zo`n snee zal geen chirurg achterlaten en orgaandiefstal vereist toch echt professionele aanpak wil je het orgaan kunnen hergebruiken en wil je de “donor” het laten overleven.

 

 

De snee was veroorzaakt door degene die organen had verwijderd en de snee verraadt al het onwaarschijnlijke van het verhaal. Zoals Tamimi op zijn faceboek vertelt: De Israelische regering arresteert Palestijnse kinderen om hun organen te stelen. Om zijn verklaring nog meer kracht bij te zetten publiceert hij een foto van drie Palestijnse jongetjes die gearresteerd zijn na het gooien van stenen in Nabi Saleh naar Israelische soldaten. Waarbij niet onvermeld kan blijven dat diezelfde Tamimi herhaaldelijk gearresteerd is omdat hij jongetjes aanzet tot het gooien van stenen naar soldaten.

 

Three arrested children

Police spokesperson

 

Nu kun je je schouders over zo`n idiote antisemitische beschuldiging ophalen, maar hier is meer aan de hand. Deze Tamimi is momenteel op een internationaal gesponsorde tournee door Amerika voor Amnesty International om spreekbeurten te houden. Het minste wat je van Amnesty zou mogen verwachten is dat ze zich zouden distantieren van een zo duidelijke antisemitische beschuldiging. Dit geeft de ware intentie van Timimi aan: Jodenhaat. Nu mag Amnesty geobsedeerd zijn door Israel en alle moeite doen Israel van van alles te beschuldigen, maar een blood-libel gaat veel en veel te ver voor een organisatie die zegt op te komen voor mensenrechten.

Niet alleen het Palestijns leiderschap vertelt leugens, zoals de koelbloedige moord op een 13 jarige Palestijnse jongen door Israelische politie, terwijl die in het Hadassa-ziekenhuis blijkt te worden verpleegd nadat hij gewond raakte na met een mes op twee Israeliers (van wie  eentje een 13-jarige jongen!)te hebben ingestoken.( Abbas noemde deze zo genaamde moord in een TV-optreden zonder de omstandigheden te noemen, zodat het om een onschuldige toeschouwer leek te gaan.)  Maar dus ook worden bloodlibels niet geschuwd en lijkt Amnesty zich in te laten met antisemieten.

Zal Amnesty zich hiervan distantieren of kan Tamimi onder de vlag van Amnesty overal in Amerika zijn verhaal doen???

 

MS

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten