donderdag 15 oktober 2015

Ook leugens over de zogenaamde koelbloedige executie van een 13 jarig kind wordt door Abbas niet geschuwd

De aanvaller van een 13-jarige Joodse jongen ligt in het ziekenhuis in Jeruzalem nadat hij op de vlucht werd aangereden door een auto.

 

Abbas hield een belangrijke toespraak op de Palestijnse tv naar aanleiding van de golf van geweld in Israel sinds 1 oktober. Daarbij noemde hij de aanval twee dagen geleden in Jeruzalem op een 13 jarige Israelische jongen en een 25 jarige Israelier door de 15 jarigeHassan Manara en zijn neef de 13 jarige Ahmed Manasra. Beide Israeliers werden zwaar verwond door het tweetal Manasra. Abbas zei daarbij dat de twee Palestijnen in koelen bloede werden gedood door de Israelische politie.

Wat gebeurde er in werkelijkheid? Daar zijn ook beelden van. Zie hier. De oudste van de twee, de 15 jarige Hassan richtte zijn vuurwapen op de politie en werd daarbij neergeschoten. Neef Ahmed van 13 jaar probeerde na de aanval weg te vluchten van de plek, maar werd daarbij door een auto aangereden. Deze zogenaamd vermoorde jongen ligt in het Hadassa ziekenhuis, waar hij behandeld en verpleegd wordt.

Omdat een en ander op beeld is vastgelegd valt deze leugen niet te handhaven voor Abbas. Maar geen nood. Abbas heeft meer keuzes: de Israelische nederzettingen en het afwijzen van vrede door Israel en de aanval op heilige plaatsen zijn de oorzaak van de toename van het geweld door de Palestijnen.  Hij roept op tv op tot “vreedzaam verzet”. Je zou zomaar gaan denken dat Abbas dus al die vredesonderhandelingen met goede bedoelingen is ingegaan. Als je het artikel uit de New York Times van december 2014 leest krijg je beslist de indruk dat het vooral Abbas was die in ieder geval de onderhandelingen in 2014 frustreerde en er alles aan deed om de vredesonderhandelingen onder leiding van Amerika te laten mislukken.

Ook die aanval op heilige plaatsen is een favoriete ophitsing. Op 18 februari dit jaar werd hierover al een blog geschreven. Ook toen probeerde Abbas het vuurtje eens flink op te stoken. Toen lukte het hem niet de lont in het kruitvat echt aan te steken zoals nu wel is gebeurd. Want in werkelijkheid is er nooit een heilige plaats van wie dan ook door Israel geschonden. Het moet projectie van Abbas zijn, want op hun beurt schenden moslims wel heilige plaatsen van Joden zoals het graf van Joseph en het graf van Ezra. De Tempelberg is natuurlijk oorspronkelijk de meest heilige plaats van de Joden . Daar stonden de Eerste en Tweede tempel. Pas veel later eigenden de moslims zich de berg toe en omdat Mohammed daar ter hemel zou zijn gevlogen staan er nu twee moskeeen. En mogen er van Abbas geen Joden meer komen: Joden ontheiligen met hun vieze poten de heilige grond volgens Abbas. Nu is dat eigenlijk geen nieuws, want toen de Tempelberg door Jordanie werd veroverd in 1948 mochten er ook geen Joden meer komen. In 1967 na herovering van Jeruzalem konden Joden de Tempelberg weer bezoeken.

Natuurlijk zijn deze aanleidingen wel mooi gekozen door Abbas, maar het zijn stokken om de eeuwige hond, de Jood, mee te slaan. Want  in 1921, 1929, 1936 werden de Joden in het toenmalige Mandaat Palestina ook door ophitsing door moslims vermoord met dezelfde aanleiding dat Joden de moskeeen op de Tempelberg zouden bedreigen. Toen was er helemaal geen Israel en geen Israelische bezetting of het frustreren en afwijzen van vrede door Israel. Maar er was wel ook toen al religieus getinte ophitsing tegen Joden. Het is dus het oude racistische liedje van de moslims ten aanzien van de Joden: alleen de vieze poten van de Joden ontwijden de heilige plek. Alle andere mensen, van allerlei andere religies, mogen er komen, maar geen Joden. Nu treft het wel dat er een heleboel Joden niet willen komen op die plek omdat ze bang zijn te komen op de plek waar het heilige der heiligen was en daar mochten de Joden in de tijd van de tempel niet komen. Anderen willen er graag komen juist omdat die plek zo heilig is en misschien mijden ze op het tempelplein de plek van het allerhheiligste. Het blijft toch opmerkelijk hoe moslims de wereld blijven doen geloven dat Joden hun moskeeen willen vernietigen. Zodra er in de buurt van de Tempelberg gegraven wordt worden de moslims hysterisch, maar na de verovering van de Oude Stad door Jordanie in 1948 werden zo goed als alle synagoges vernield. Dat kan dus gewoon wel zonder dat de VN of Unesco of het ICC daarom maalt. Wordt er echter een van die oude synagoges herbouwd, zoals de Hurvasynagoge, dan breekt de pleuris in de moslimwereld weer uit.

Die vreedzame Abbas,  die liegt over executies door Israel, die vredesonderhandelingen frustreert, die terroristen beloont en als helden onthaalt, die iedere keer gevaarlijk ophitst, die heeft aangekondigd te gaan doen wat hij het liefste doet: hij gaat naar het ICC in Den Haag om Israel weer voor van alles aan te klagen. En geef hem eens ongelijk! De wereldgemeenschap geeft hem steeds wat hij vraagt zonder kritiek over zijn ophitsing en aanzetten tot en belonen van terreur.

 

MS

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten