zondag 4 oktober 2015

Ophitsing door Abbas

Niets vredesboodschap van Abbas

 

Vreemd genoeg staat Abbas in de wereld bekend als vredelievend. Wie beter de berichtgeving volgt weet dat dat schijn is. Niet alleen frustreert hij keer op keer vredesbesprekingen met Israel, maar weigert hij gewoonlijk uberhaupt te onderhandelen. Alleen als Amerika hem onder druk zet schuift hij aan, maar iedere keer weet hij precies hoe het proces af te breken. De laatste keer in 2014 deed hij dat door een eenheidsregering met Hamas te vormen tijdens de onderhandelingen met Israel. Hamas is een terreurorganisatie, ook officieel door de VS en de EU zo omschreven. Israel kan niet onderhandelen met een terreurorganisatie die tot op de dag van vandaag verklaart Israel weg te zullen vagen. Abbas weet dat natuurlijk best. Bovendien had Abbas beloofd geen stappen te ondernemen om eenzijdig de status van de PA te wijzigen tijdens de onderhandelingen. Dat mag hij sowieso niet volgens de Oslo-akkoorden. Daar heeft Abbas lak aan en tijdens de onderhandelingen ging hij dus voor lidmaatschappen van allerlei organisaties waardoor de status van de PA zeker veranderde. Dat past bij waar Abbas al tijden mee bezig is: alles krijgen van de internationale gemeenschap zonder met Israel te hoeven praten en gedwongen worden tot concessies. Dat wordt niet overal herkend of men stopt liever zijn kop in het zand, zeker in de EU.

Minstens zo kwalijk is waar Abbas ook al tijden ook mee bezig is: ophitsen  van Palestijnen tegen Israeliers. Dat beloont hij ook nog eens door terroristen te belonen met een levenslang pensioen voor de terrorist en zijn familie met als uitgangspunt: hoe meer dode Israeliers door de terreurdaad hoe hoger de beloning. Daar hoor je de EU nooit over of men zegt dat Abbas geen EU-geld daarvoor mag gebruiken. Nou, dat valt dan nog mee hoor: Abbas kan gewoon doorgaan met deze beloning van terreur als hij maar zorgt dat het geld niet direct via EU-rekeningen loopt. Maar direct stuurt Abbas ook aan op escalatie met Israel. Israel krijgt steevast het verwijt de vredesbesprekingen te dwarsbomen en hoewel de waarheid precies omgekeerd is weet hij dit zelfs in de wereld als waarheid te brengen. Israel is immers de boef en Abbas de vredelievende leider van de PA!  Hij spreekt over Joden die de tempelberg bezoedelen enkel  door er te komen. Kortom: Joden zijn niet goed genoeg voor de (eigen!) tempelberg, maar verontreinigen hem. Dat roept hij luid. Als er in de buurt van de tempelberg gebouwd wordt roept Abbas dat de moskeeen van de tempelberg gevaar lopen en roept hij de hele moslimwereld op die slechte Joden tegen te houden. Nu wordt voor de zoveelste keer het praatje rondverteld, dat de moskeeen gesloopt zullen worden voor een derde Joodse tempel. Dat werkt goed. Zowel Jordanie als de Arabische staten doen net alsof de moskeeen gevaar lopen en mobiliseren alle moslims om te protesteren. En dit alles gebeurt terwijl op de tempelberg moslims alle Joden uitjouwen en lastig vallen. Er is een groep vrouwen die betaald wordt om Joden lastig te vallen. Jonge mannen verschansen zich in de moskeeen met wapentuig. Dat kan natuurlijk niet en daarom valt de Israellische politie binnen. Dat geeft weer extra reden tot woede. Gelovige Joden worden aan hun kant, de Klaagmuur, bekogeld met stenen door moslims. Dit oplaaiende geweld heeft er nu toe geleid dat in Oost-Jeruzalem een Palestijn twee Joden heeft vermoord door eerst rondom mensen te steken en vervolgens op ze te schieten  en anderen werden gewond   En wat doet vredestichter Abbas? Hij zwijgt en veroordeelt deze terreurdaad niet. Sterker nog: Fatah en Hamas prijzen dit soort zaken als heldendaden. Na de koelbloedige moord door een Palestijn verleden week op een Israelische vader en moeder in het bijzijn van hun 4 kinderen deelde Fatah snoepjes uit!

Abbas is helemaal geen vredesstichter, maar een manipulant die probeert door enerzijds de wereld om zijn vinger te draaien als zogenaamde vredelievende man en aan de andere kant de Palestijnen maximaal op te hitsen, een beeld te creeren dat de onrust in zijn gebied enkel en alleen door Israel komt en hij daar helaas niets aan kan doen. Maar vergeet bij dit alles niet: Abbas is al ver buiten zijn mandaat van verkiezingen en weet die elke keer op te schuiven, het Palestijnse parlement functioneert allang niet meer, de oorlogssituatie tussen Fatah en Hamas leidt tot directe onderlinge strijd. Democratie is voor Abbas een vies woord als het om echte daden gaat, maar doet het goed naar de wereld toe. Onrecht, discriminatie, vooral van vrouwen, clanstrijd, gewapende aanslagen intern: Dat tekent de PA van Abbas.

 

MS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten