donderdag 22 oktober 2015

Palestijns geweld gaat nog steeds door.

lijst met aanvallen door Palestijnen.

 

Ja, er wordt wel bericht over Palestijnse moordaanvallen in onze media, maar meestal in de trant van: Israel schiet op Palestijnen en als je doorleest zie je dat het meestal reacties op Palestijnse aanvallen zijn. Behalve in het Reformatorisch Dagblad en in Elsevier, waar een veel reeler beeld wordt geschetst over de gbeurtenissen (zie hier) wordt de schuld voornamelijk bij Israel gelegd met stukken over hoe uitzichtloos de situatie van de Palestijnen toch is en vooral hoeveel Palestijnen nu al zijn omgekomen. Het lijkt wel op de verslaggeving over de Gaza-oorlog. Ook daar was de tendens een vergelijking te creeren in het aantal doden aan beide kanten waardoor Israel de grote dader werd. Ook nu hoor je de verontwaardiging over het aantal doden aan Palestijnse kant tussen de regels door. Natuurlijk zijn doden te betreuren, maar mensen die zo maar op onschuldige burgers inrijden, insteken op omstanders of passanten en het vuur openen op willekeurige mensen moeten nu eenmaal gestopt worden om erger te voorkomen.

Interessant is de vergelijking die  Ben Dror Yamini van Ynet maakt. Hij beschrijft de gebeurtenissen een jaar geleden, oktober 2014, zoals die zich afspeelden in Queens, New York. De 32 jarige terrorist Zale Thompson werd door de politie neergeschoten. De jongeman naderde een groep politiemannen, trok een bijl tevoorschijn en verwondde er twee politiemannen mee. Zij werden licht verwond.  De dader werd onmiddellijk doodgeschoten met kogels door het hoofd door de twee andere politiemannen. Niemand heeft er ook maar een minuut aan getwijfeld of de politie juist had gereageerd. Niemand vroeg zich af waarom de kant van Thompson, een Amerikaan die zich tot de Islam had bekeerd, niet net zo veel aandacht kreeg en dat “beide zijden terughoudendheid moesten betrachten”. Terwijl Kerry dit nu in geval van Palestijnse aanvallen luid roept.

Het is tekenend voor de obsessie met Israel en eenzijdige kijk op de situatie. Want ook in vergelijking met wat er zich afspeelt in de buurlanden zou je verwachten dat de agressie van Arabische kant herkend zou worden en zou je twee keer moeten nadenken al vorens juist Israel aan te spreken op nota bene het voorkomen van  slachtpartijen van zijn burgers.

Hier volgt een lijst van aanslagen, die op het moment dat dit geschreven wordt helaas al weer moet worden aangevuld.

September 13: Stockpiles of firebombs, pipe bombs and rocks discovered in the Temple Mount.

September 14: Rock-throwing attack: 2 injured, 1 killed

September 15: Riots: 5 injured

September 17: Rock-throwing attacks, bombing: 1 injured

September 18: Bombings, shootings, riot, rocket fire: 4 injured

September 19: Riot

September 21: Rock-throwing attack, bombing, hurled tires, rocket fire: 1 injured

September 25: Riot

September 28: Riots

September 29: Riots spread, rocket fire from Gaza

October 1: Israeli parents, Eitam and Naama Henkin, murdered in a drive-by shooting in front of their children (see above)

October 2: Rock- and glass bottle-throwing attacks, stabbings, riots: 10 injured

October 3: Bombing, rock-throwing attacks, shootings, stabbings: 2 injured, 2 killed

October 4: Riots, rock-throwing attacks, stabbing, bombings: 1 injured

October 5: Riots, rock-throwing attacks: 1 injured

October 6: Riots, rock-throwing attacks, bombings

October 7: Riots, rock-throwing, stabbings, car-ramming attack: 2 injured, 1 killed

October 8: Riots, rock-throwing, stabbings: 7 injured

October 9: 64 Israelis were injured (including 16-month-old infant), riots, stabbings, bombings, shooting, rock-throwing attacks

October 10: Stabbing, bombings, stabbings, riots, rock-throwing attacks, shooting: 12 injured

October 11: Rocket fire, bombing, rock-throwing attack, car-ramming attack: 7 injured

October 12: Stabbings, shooting, rock-throwing attack: 4 injured

October 13: Shooting, stabbing, car-ramming attack, stabbings: 17 injured, 3 killed

October 14: Stabbings: 1 injured

 

MS

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten