zaterdag 17 oktober 2015

Zelfs de heiligste Joodse plek probeert Abbas zich toe te eigenen

De Klaagmuur is een “hebbe-ding” voor Abbas.

De meeste Palestijnen, die momenteel geinterviewd worden, geven aan, dat hun huidige geweld komt omdat moslims de Al Aqsamoskee moeten verdedigen. Zoals al eerder geschreven: valse praatjes worden al zeker vanaf 1921 (!) door moslimleiders rondgestrooid, namelijk dat de Joden de Al Aqsamoskee willen vernietigen. Opruiende praatjes die niets dus met bezetting (1921, 1929, 1936) te maken hebben of met de uitzichtloosheid van Palestijnen onder Israelische repressie. Het is een fenomeen dat feilloos werkt in de moslimwereld: zeg dat de Al Aqsa moskee wordt bedreigd en de Palestijnen ontketenen een opstand, maar ook Jordanie en Saoedi Arabie roepen luidkeels om ingrijpen van de wereld tegen de Joodse agressie.

Intussen mogen al langere tijd Joden maar in beperkte mate de Tempelberg, waar als eerte bouwwerken  hun twee tempels verrezen, op. Ver voor de tijd dat de islam gesticht was werd deze plaats al een Joodse heilige plaats. De Palestijnen doen er alles aan te ontkennen dat hier eerst een Joodse tempel stond. Ze willen de banden van de Joden met deze plek doorsnijden. Ze zijn dan ook mordicus tegen opgravingen in dit gebied, want dan komen er steevast Joodse voorwerpen naar boven. Als ze zelf graven gooien ze wat ze vinden weg. Dit moet een moslimplaats enkel en alleen van moslims worden.

Hetzelfde mechanisme zie je ook bij het graf van de aatrsvaders, de Machpela. Ook dat moet enkel een moskee worden. Het treft dat de aartsvaders ook in de islam een rol hebben, dus kan de transformatie tot enkel een islamitische heilige plaats zo plaatsvinden. Niet voor niets verzetten Joden zich daartegen. Want, als eenmaal het beheer in moslimhanden ligt, wordt de Joden de toegang verhinderd.

Als voorbeeld zie je dat bij het graf van Joseph, de zoon van aartsvader Jacob en zijn vrouw Rachel. Ook waren hier bij de tombe een synagoge en een Yeshiva.. Het graf ligt in de buurt van Nabloes en dat is gebied A volgens de Oslo-akkoorden : helemaal onder beheer van de Palestijnen, maar met de afspraak dat Israel over het toezicht van het graf gaat. In 2000 werd hier een Joodse grensbewaker vermoord en sindsdien nemen de Palestijnen de hele “bescherming” op zich. Dit houdt in dat nog maar eenmaal per maand Joden hier mogen komen. Maar ook dat geeft geen enkele garantie .In 2011 werd Ben Yosef Livnat, een student van een Talmoed Hogeschool (yeshiva), hier vermoord. Ook in 2013 werd er iemand vermoord in juli 2015 werd er brand gesticht en deze week (de nacht van donderdag op vrijdag) weer. Ook werden in de loop van 2000 tot nu de synagoge en de yeshiva en het graf geplunderd en vernield.

Ook de graftombe van Rachel, de vrouw van aartsvader Jacob, kent een opmerkelijk verhaal. Net als het graf van de aartsvaders is dit graf altijd gesitueerd aan de zuidkant van Jeruzalem op weg naar Bethlehem. Deze tombe hebben de Palestijnen zich ook gewoon toegeeigend en er een moskee van gemaakt. Toch komen ook daar Joden, vooral vrouwen met gevaar voor eigen leven. De Palestijnen hebben hier echter nog wat anders gedaan. Enkele jaren geleden hebben ze Unesco gevraagd dit heiligdom tot Palestijns/Arabisch erfgoed te verklaren. Het zal niet verbazen dat Unesco, gedomineerd door moslims, dit verzoek inwilligde.

En nu heeft Abbas het volgende bedacht om de Tempelberg stevig aan de moslims te binden. Maar niet alleen de Tempelberg met zijn moskeeen, maar ook de Klaagmuur! Hij heeft Unesco gevraagd de Klaagmuur als onderdeel van de Al Aqsa moskee te verklaren. Omdat de PA geen lid is vanhet uitvoerend committee van Unesco hebben bevriende staten Algerije, Egypte, Kuweit, Marokko, Tunezie en de Verenigde Arabische Emiraten de verzoeken van Abbas over gebracht. Die verzoeken zijn:

1 verklaren dat de Klaagmuur een deel is van de Al Aqsa moskee en ook de Mughrabipoort.

2 Israel moet door alle landen van de wereld veroordeeld worden om hun verzoek aan de burgers wapens te dragen. (Ja, dat is makkelijker moorden voor de Palestijnen!)

3 De recente daden van Israel en de IDF in de bezette hoofdstad van Palestina moeten ook in het document veroordeeld worden.

4 De continue opgravingen door Israel naast de Tempelberg moeten veroordeeld worden,( wat onlangs juist verworpen werd door Unesco) en Unesco moet vrij toegang hebben tot de Tempelberg voor inspectie

5 ernstige veroordeling van Israel voor agressie en illegale maatregelen tegen de vrijheid van aanbidding en toegang van de Al Aqsa waarbij Israel de status quo van 1967 zou breken. Bovendien moeten alle moslims er kunnen komen en mogen veiligheidstroepen van Israel daar niet komen.

6 Veroordeling van Joodse rechtse extremisten die voortdurend provoceren en de heiligheid ontreinigen.

7 Veroordeling van Israel om een kabelbaan te bouwen in Oost-Jeruzalem en een muzeum ,Beit Haliba, te bouwen naast de Klaagmuur.

8 Verklaren dat de tombe van de Patriarchen en Rachels graf deel van Palestina zijn.

9 veroordeling van geweld van Israelische settlers en Joodse extremisten tegen Palestijnen en veroordeling van de voorgenomen beschadiging van Hebron.

Nu, dat lijkt het wel te zijn. Abbas ziet weer kans de terroristische aanslagen van de Palestijnen om te zetten in aanklachten tegen Israel en Joodse heilige plaatsen onder zijn beheer als erfgoed te claimen.

De Israelische ambassadeur bij Unesco, Carmel Shama Hacohen verklaart dat de Palestijnen zo het vuur van de agressie aanwakkeren onder de Palestijnen en moslims in het algemeen.

Te vrezen valt dat Unesco, dat door moslimlanden wordt gedomineerd, hierin mee zal gaan.

 

MS

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten