vrijdag 27 november 2015

Golan moet oorlog in volgens VN

VN stemt als kip zonder kop.

 

Het zal niemand verbazen dat er inmiddels al weer 6 moties tegen Israel zijn aangenomen in de VN. Dat betekent voor dit jaar 2015 tot het kerstreces dat er 20 (twintig!) moties tegen Israel zijn aangenomen tegen 3 (drie!) tegen de rest van de wereld. Geen motie tegen Turkije, dat een Russische jager neerschoot, dat verkiezingen forceerde omdat Erdogan anders niet de absolute meerderheid in het parlement in Turkije kon claimen, dat de Koerden massaal bombardeerde ondanks hun steun in de strijd tegen IS, ondanks de verkapte steun van Turkije aan terreur en het lamleggen van de mediavrijheid. Geen motie tegen Venezuela, in tegendeel, want de president kreeg een staande ovatie in de VN,  geen motie tegen Saoedi-Arabie, dat talloze mensen executeerde, geen motie tegen de Palestijnen (natuurlijk niet), vanwege hun voortdurende aanvallen op onschuldige Israelische burgers en een enkele ( door hen niet-herkende) Palestijn. Ook geen moties tegen het regime van Assad in Syrie.

Dat laatste geeft nog een extra dimentie aan het absolute failliet van de VN. Het regime van Assad  bedankte de VN voor de motie waarin de veroordeling van Israel dat weigert de Golan terug te geven en zo het vredesproces met Syrie blokkeert. Nu zult u verbaasd opkijken: vredesproces in of met Syrie? Welk Syrie? Het Syrie van Assad Iran en Hezbolla, van de opstandelingen, van Al Nusra, van IS, van de Koerden, van dat deel dat door Rusland gebombardeerd wordt of dat deel dat door Amerika, Frankrijk en anderen inclusief Arabische landen gebombardeerd wordt, of dat deel dat Turkije bombardeert? Als je syrie zegt, wat bedoel je dan? Rusland en de VS verschillen hoorlijk over wat Syrie is en zou moeten zijn. Turkije dient verschillende heren, het Westen wil noch Assad noch ISIS. En niet alleen bevechten al die partijen elkaar in en boven Syrie, maar kost het de grootste moeite niet met elkaar in botsing te komen. En in die kluwen van aanvallen, bombardementen, gifgasaanvallen (door in ieder geval Assad) slaat een groot deel van de Syrische bevolking op de vlucht naar de buurlanden, maar bovendien nu ook massaal naar Europa. Complete volksverhuizingen zijn op gang gekomen tot hier in Nederland toe.

De enige plek, grenzend aan het “oude” Syria, waar het rustig is en waar de rust met argusogen in stand wordt gehouden, is de Golan. De mensen daar leven hun leventje zonder oorlog en met alle mogelijkheden van scholing, vrije pers, godsdienstvrijheid en handel. Weliswaar heerst Israel daar, maar dat garandeert dat de bevolking geen deel is van die kluwenstrijd aan de andere kant van de grens. Mensen wonen er rustig en worden niet bestookt door bommen of vaten van de “bevriende” instanties aan de andere kant van de grens.

Dat kunnen de Palestijnen in Yarmuk niet zeggen. Deze mensen , aan de rand van Bagdad, worden door alle partijen aangevallen. En neen, geen motie ten gunste van deze Palestijnen in de VN. Waarom zou de VN?! Israel heeft toch geen deel aan de aanvallen van Yarmuk?! Helaas voor hen, maar deze Palestijnen zijn opeens gelijk aan de andere burgers van Syrie en genieten dus niet de voortdurende, onafgebroken aandacht van de VN.

Als het dus aan de VN ligt, de instantie die de wereldvrede moet bewaken, moeten de mensen in de Golan hoog nodig betrokken worden in de onontwarbare oorlog in Syrie, want daar horen ze thuis. Daartoe wordt Israel ieder jaar via een motie opgeroepen en ook dit jaar. Al die vluchtelingen die naar Europa trekken moeten welkom zijn in Europa (en terecht!), maar als je rustig woont in een stukje Israel, gaat de VN zich ermee bemoeien. Daar mag je niet rustig wonen. Dan zal oorlog je deel zijn, als het aan de VN ligt.

Zoals al zo vaak geconstateerd: De VN bevordert geen vrede, maar is gekaapt door de moslimlanden en volgt een agenda en veel mensen kunnen daar het slachtoffer van worden.

 

MS

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten