woensdag 18 november 2015

Jan Marijnissen weet het net als Zweedse minister van Buitenlandse Zaken.

Natuurlijk moet een moslim-terreuractie verklaard worden door leed van zielige Palestijnen.

 

De terreuraanvallen in Parijs vrijdagavond 13 november met meer dan 130 doden  verbijsterden iedereen. Natuurlijk, Westerse landen zijn al een tijdje in oorlog met IS en bombarderen stellingen en steden binnen IS. IS heeft ook duidelijk gemaakt daarom terreuraanvallen in het Westen te zullen uitvoeren. En dat bleek vrijdagavond. De aanvallen werden door IS opgeeist en president Hollande twijfelde geen seconde om de schuld bij IS te leggen.

Hoe is IS ontstaan? Velen zijn het erover eens dat IS het gevolg is van moslimfundamentalistische extremisten, die een kalifaat nastreven waarin de bewoners precies hun ideeen over de (soenitische) islam delen en naleven. Voor andere smaken, ook binnen het soenitische geloof, is geen ruimte. Niet alleen is er geen ruimte, maar ook worden mensen met afwijkend geloof vermoord door onthoofding of exercutie. Bovendien dient dit kalifaat de wereld te veroveren en dus voert IS een agressieoorlog tegen zijn buren en plant het terroristen in andere landen om aanslagen te plegen. Naast wraak is ook onderwerping de drijfveer voor aanslagen. Parijs werd daarbij waarschijnlijk gekozen doordat het het prototype is van een Westerse samenleving met veel vertier.

Dit alles wordt vrij algemeen zo geduid. Alleen zijn er discussies waarom moslims extremistisch worden en naar IS afreizen om mee te vechten. Daarbij hoor je vele theorieen, van kansloze jongeren tot avonturiers tot door haatimams en internet gehersenspoelde jongeren. Want jongeren zijn het, meestal tot een jaar of 30 die zich aangetrokken voelen. En al die theorieen zullen deels wel waar zijn. Je ziet tamelijk goed opgeleide jongeren afreizen naast  jongeren die een gezin en baan hadden, maar ook de gefrustreerde jogeren en de jongeren die opeens onder invloed van bepaalde figuren kwamen. En ook komen er jongeren terug die gedesillusioneerd zijn omdat het kalifaat niet aan hun verwachtingen voldeed. Kennelijk zijn er meer oorzaken van radicalisering. En kennelijk trekt IS als een magneet.

Nu hebben we al eerder gezien dat de Palestijnen dit heel anders zien. Voor hen zijn de Israeliers de initiatiefnemers van deze terreurdaden op vrijdag 13 november. Parijs wordt zo genaamd vergolden (door de Mossad) voor de EU-maatregel tot labeling van producten uit de nederzettingen, de Mossad heeft het gedaan omdat dat Netanjahoe goed uitkomt, de terreur in Parijs lijkt op de Israelische wandaden tegen de Palestijnen. Kortom: de Palestijnen kunnen niet ontbreken op het toneel van de aanslagen in Parijs.

En kijk: ze krijgen ondersteuning in hun egocentrische kijk op het wereldgebeuren. In Zweden beweert de minister van Buitenlandse Zaken, Margot Wallstrom, dat de radicalisatie in het Midden Oosten zeker in belangrijke mate komt doordat de Palestijnen geen toekomst zien. Zij vindt, dat we zowel hun wanhoop als hun toevlucht tot geweld moeten accepteren. En als ze daar vervolgens op wordt aangesproken,  maakt ze het nog bonter, dan beweert ze dat de Joden een campagne tegen haar begonnen zijn. Dat laatste ontkent haar ministerie, maar Suzanne Sznajderman-Rytz kreeg dit te horen toen ze de Minister op haar opmerking over de Palestijnen aansprak. Nu heet het een misverstand dat de Palestijnen aan Parijs gelinkt werden.

En dan hebben we natuurlijk de grote Jan Marijnissen. Die vindt dat de extremisten handelen uit frustratie door het Palestijn-Israelisch conflict. Hij heeft zeker ook al sinds de Arabische revolutie onder een steen gescholen en vergeten op te merken dat het hele kalifaatgebeuren en de oorlog van en tegen IS niets, maar dan ook niets met Israel of de Palestijnen te maken heeft. Ook mogelijk is, dat hij domweg gewend is de Palestijnen gelijk te geven en na te spreken. Hij heeft hiermee zijn eigen obsessie bloot gelegd en ook duidelijk gemaakt waarom de SP zo`n obsessie met Israel heeft. Duidelijk is, dat het dragen van dergelijke oogkleppen heel gevaarlijk is, want het blijkt dat je eigen verwrongen gedachten je verhinderen naar de echte oorzaken te kijken en je zo in de weg staan daar iets tegen te ondernemen. Gelukkig is Jan met pensioen, maar gevreesd moet worden dat zijn invloed nog lang de SP op het verkeerde been zal zetten.

 

MS

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten