maandag 7 december 2015

Apartheidspolitiek door Europa

Europa begint zich Apartheidsregime van de EU ten aan zien van Israel steeds meer te realiseren.

 

In Tsjechie vraagt men zich inmiddels af waarom de labeling van produkten alleen wordt geadviseerd als het om Israel gaat. De premier van Tsjechie vroeg zich af: "...you, Mrs. Mogherini, have decided to harm our main ally in the Middle East, Israel, and are forcing it to label products that these are Jewish products from the West Bank!  You wouldn't dare [force] Russia to label Crimean products, or China to label Tibetan products, or Turkey to label products from the North Cyprus Turkish Republic! You dare [to do this] to Israel and I am ashamed of this policy!

En hij is inmiddels de zoveelste die zich dit afvraagt. In Nederland zijn nu ook aanvullende vragen gesteld aan de regering door de VVD (Ten Broeke), de SGP (Van Der Staaij) en de CU (Voordewind) Zowel op Nieuwsbank als bij het CIDI zijn deze vragen aan de minister van Buitenlandse Zaken te vinden.

1,Bent u bekend met het bericht "German Parliament President: We reject settlement labeling, understand Israel's anger"? [klik de link] en zie:  http://blog.waarnet.nl/2015/12/labeling-verdeelt-europa.html

2. Hoe beoordeelt u het Duitse besluit om de aangekondigde etikettering van producten uit de Westelijke Jordaanoever, Oost-Jeruzalem en de Golanhoogten af te wijzen?het Duitse besluit om de aangekondigde etikettering van producten uit de Westelijke Jordaanoever, Oost-Jeruzalem en de Golanhoogten af te wijzen?

3. Klopt het dat naast Duitsland ook Griekenland en Hongarije hebben aangekondigd de richtsnoeren niet te zullen implementeren? Zijn er nog meer EU-lidstaten die een dergelijke positie hebben ingenomen?

4. Acht u het bij nader inzien nog steeds verstandig dat u
de brief, waarin u, samen met een aantal andere Europese ministers van Buitenlandse Zaken, Hoge Vertegenwoordiger Mogherini vroeg haast te maken met het publiceren van deze richtsnoeren,[klik de link] hebt ondertekend, nu een aantal van die landen die niet tekenden, maar zelfs een aantal van degenen die de brief wel tekenden, ook de tenuitvoerlegging van de richtsnoeren niet wensen te volgen?

5. Welke overwegingen lagen er destijds bij de Duitse regering – die er over het algemeen dezelfde ideeën op nahoudt als het gaat om het internationaal recht, het Midden-Oosten vredesproces  en transparante consumentenvoorlichting – aan ten grondslag om deze brief niet mede te ondertekenen?

6. Bij het debat over de begroting Buitenlandse Zaken 2016 is u gevraagd naar de vrijheidsgraden die lidstaten hebben om richtsnoeren te implementeren. Welke vrijheden zijn er, zowel in de wijze waarop als de tempo waarin deze richtsnoeren worden geïmplementeerd? Wat is daarop nu uw antwoord?

Europa spreekt steeds de vrees uit dat Israel een apartheidsregime dreigt te worden, maar Europa zelf stelt zich steeds meer op al seen Apartheidsstaat als het om Israel gaat. Het is behoorlijk hypokriet om Israel van apartheid te beschuldigen als je alleen bij de produkten van Israel  de"zuivere herkomst" zeker wilt stellen, --als je terreur van Palestijnen negeert of goed praat en bij de bestrijding van die terreur door Israel zegt dat "beide kanten beheersing moeten betrachten". Betekent dit dat de Palestijnen wel terreur mogen uitvoeren als ze zich maar beheersen?? Dus misschien wel met een schaar steken, maar niet met een slagersmes? --Als je zelf in Frankrijk en Belgie huiszoekingen na terroristische aanvallen zonder volmacht van de rechter accepteert, maar dat Israel onder dezelfde omstandigheden verbiedt te doen. --Als je bij die huiszoekingen grof geweld met dodelijke en verwoestende gevolgen normaal vindt, maar daar Israel op aanspreekt.—Als je in vreemde, verre landen gaat bombarderen, maar Israel verbiedt zich te verdedigen tegen raketaanvallen uit Gaza. Want laten we eerlijk zijn: Europa heeft niets te zoeken in Irak en Syrie. Dat Europa nu zelf terreur gaat ondervinden van Syrie- en Irakgangers kan niet verbazen, want Europa begrijpt de terreur van de Palestijnen zo goed!.

De bemiddelingsrol in het Israelisch-Palestijns conflict, die Europa zo graag vervult, komt dan toch in een vreemd daglicht te staan. Nog vreemder is de reactie van Mogherini dat ze doorgaat met het Kwartet (VS, Rusland, VN, EU) om vrede te bevorderen, terwijl Israel heeft aangekondigd Europa voortaan uit te sluiten van onderhandelingen. Het lijkt er op dat Mogherini of een bord voor haar kop heeft of zo arrogant is dat ze denkt Israel te kunnen uitzonderen in politiek opzicht en toch een rol te kunnen spelen in onderhandelingen tussen Israel en de PA. Maar zo belangrijk is Europa niet meer en eigenlijk steeds minder door besluiteloosheid, verdeeldheid en nu ook nog eens Apartheid.

MS

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten