dinsdag 1 december 2015

persiflage

Soms legt een persiflage bloot wat er mis is in de berichtgeving, zeker in onze media, maar ook in het buitenland.

Daarom voor 1 keer geen feitelijk relaas.

 

 

De persiflage is geschreven door Edgar Davidson en wordt vermeld op Likoed Nederland

PERSIFLAGE

 

Dit is een voorbeeld van de dubbele moraal die Europa ten opzichte van Israël handhaaft!

 

 

'PARIJS MOET EEN GEDEELDE HOOFDSTAD WORDEN.

 

De Israëlische regering heeft de volgende verklaring uitgebracht naar aanleiding van het geweld in Parijs, die het leven heeft gekost aan minstens 8 islamitische militanten in Parijs en enkele Franse kolonisten.

 

“Wij veroordelen krachtig de voortdurende geweldscyclus in Frankrijk en roepen beide partijen op terughoudendheid te betrachten. Hoewel wij geloven dat Frankrijk bestaansrecht heeft, kan onze steun daaraan niet meer worden gegarandeerd, als de Fransen voortgaan met hun disproportionele reacties en onderdrukking van zijn islamitische burgers”. (Na Charlie Hebdo nu weer Bataclan).

 

Wij kunnen niet werkeloos toekijken als de Franse veilgheidsdiensten aanvallen doen tegen de islamitische minderheid zoals in het theater in Parijs. De brute moord op moslims in deze aanvallen wakkert islamitische haatgevoelens aan over de hele wereld, vooral omdat slechts één politieagent werd gedood.

Israël veroordeelt dat buitengewone disproportionele geweld na de incidenten. Wij noemen daarbij ook de aanval op een woning, waarbij 5.000 kogels werden afgevuurd, zonder dat de daar aanwezige 3 moslims een eerlijk proces hadden gehad.

 

Ook de massale bombardementen op de vreedzame burgers van Raqqa zijn onverantwoordelijk en hebben de schijn van een onaanvaardbare collectieve bestraffing. Dit kan de gevoelens van onvrede en woede onder de moslims slechts aanwakkeren. Juist nu moeten er vertrouwenwekkende maatregelen genomen worden voor IS. De Franse regering moet begrijpen dat er geen militaire oplossing is voor dit conflict.

 

Israël zal ook haar besluit heroverwegen om geen sancties tegen Frankrijk op te leggen, indien de Franse regering niet onmiddellijk alle islamitische gevangenen vrijlaat als gebaar voor de vrede.

 

Zij moet zich onmiddellijk houden aan de VN-resoluties die wij vorige week hebben voorgesteld om alle niet-moslims te evacueren uit de islamitische wijken van het door de Franse  bezettingsmacht gecontroleerde islamitische Parijs en om die wijken over te dragen aan de gekozen vertegenwoordigers van de gematigde vleugel van IS, zodat het een gedeelde hoofdstad kan zijn, waarin twee volken vreedzaam kunnen leven.

 

Deze aanvallen onderstrepen slechts de noodzaak voor Frankrijk om onmiddellijk de onderhandelingen met de Franse moslims te hervatten, en dat moet resulteren in een 2-staten oplossing voor 2 volken, die naast elkaar leven in vrede en veiligheid, met Parijs als gedeelde hoofdstad”.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten